onsdag 7 september 2011

Tystnadens hus

  Tystnadens hus av Magnus Nordin

Stella 16 år rymmer från Fader Davids hem mitt i natten med Gabriel. Gabriel har fixat skjuts och någon stans att bo. När dom kommer fram till det ställe som dom ska bo är det ett rivningshus. Men det finns vatten, gas till spisen och el. Och dom är ensamma.

Gabriel börjar jobba natt så att dom ska kunna få mat. Medans Gabriel är borta så är Stella ensam i huset. Men så hör hon hur hissen åker. Hon går ut i trapphuset och tittar efter. Hissen fastnar mellan första och andra våningen. Där inne sitter en lite tjej i röd klänning. Stella försöker att prata med den lilla tjejen men tjejen skriker bara ``Mamma, mamma´´ och gåter. Helt plötsligt så åker hissen uppåt igen. Hon springer upp till andra våningen där hissen har stannat och i hissen så sitter det inte någon liten tjej.

På nätterna så hör hon hur det är något på andra våningen som krafsar. Det upprepas och sen blir det tyst. och sen så börjar det igen.¨

Hon ser den lilla tjejen flera gånger. Och hon får följa med upp till hennes lägenhet. Där är det fint. Inte risigt som i resten av huset.

Hon träffar även på en tjej som heter Malva och en kille som heter Eje. Dom blir kompisar. Och dom försöker få kontakt med andarna i huset.

Jag tyckte att boken var riktigt bra och vid vissa tillfällen lite skrämmande. Rekommenderar boken starkt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar