lördag 24 september 2011

Djävulens märke










Djävulens märke av Magnus Nordin


Malin Lärka har flyttat till Sverige och ska börja som vikarie i 9c på Katarina Östra skola. Dom andra lärarna tycker att hon är begåvad då hon lyckas samla och engagera skolans mest stökiga klass. Hon ger dom en uppgift där dom ska skriva om den person som dom ser upp till. Jonathan skriver om sin pappa som blev skjuten på han höll på att hugga sig in i ytterdörren till Jonathans och hans mammas lägenhet med en yxa. Han har aldrig berättat för någon om det.

Ella hon vägrar att prata inför klassen då hon gjorde det sist så svimmade hon. Men Malin lyckas övertyga henne att göra det. 9c:s ordinarie lärare Hanna kommer tillbaka och ser vad  som har hänt med klassen börjar hon att söka i Malins förflutna. Men det dröjer inte länge förens dom hittar henne hängande i klassrummet. Malin kommer tillbaka och då tar hon med klassen till ett ställe ute i skogen. Hon säger att det som händer där stannar där. Och det händer mycket konstiga saker. Och dom fortsätter även när dom kommer tillbaka. Några i klassen börjar höra en röst i huvudet.

Deras matte lärare Fredrik  har också börjat söka i Malins förflutna. Men inte långt efter det hotar han Malin med att han ska bränna henne. Men det slutar med att han dör själv. Ella söker också i Malins förflutna och hon får reda på att det var en häxa på 1600-talet Anna Persdotter Lärka. Det var en släkting till Malin. Ella spottar Malin i ansiktet och blir kallad till rektorn med hennes föräldrar. Då hör hon en röst i huvudet.

Jag tyckte att den var riktigt bra och jag rekommenderar den starkt. Jag tror nog att Magnus Nordin snart är i kapp med Stephenie Meyer, Maggie Stiefvater och Becca Fitzpatrick.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar