måndag 26 september 2011

Som jag vill vara

   Som jag vill vara av Katarina Von Bredow

Varning för den som inte har läst boken

Jessica är kär i Arvid. Arvid gillar tydligen Jessica, men det får hon reda på när hennes kompis berättar att han frågade om Jessica skulle komma när han blev bjuden på festen som Jessica skulle gå på. Louise hjälper Jessica att att välja dom rätta kläderna. Dom cyklar tillsammans till festen. Där träffar dom Arvid. Och Jessica dansar med honom. Sen så går dom in i köket och hämtar pizza. Dom dansar lite till och sen så letar dom upp ett ställe där dom får vara ensamma. Dom lägger sig på sängen och klär av sig. Sen vaknar Jessica av att hon hör sitt namn ropas. Hon tittar på Arvid som ligger bredvid henne och halv sover. Hon klär på sig snabbt och går ut för att se vem det är som ropar.


Dom säger att hon ska skynda sig ut i trädgården för Louise mår inte bra. Dom går sedan hemåt. När Louise har nyktrat till lite så berättar Jessica att hon inte är oskuld längre. Hon tänker på Arvid hela tiden. Sen i skolan så frågar Arvid om hon är arg på honom när hon inte var där när han vaknade. Men hon var ju absolut inte arg på honom. Sen så inleder dom ett förhållande. Jessica blir lite orolig när hennes mens inte kommer. Men hon tänker bara att den är väll sen som många gånger förut. Men hon blir lite orolig när det har gått två tre veckor sen mensen skulle ha kommit. Nu börjar hon bli lite orolig. Så hon åker till en annan stad och köper ett graviditets test. Hon testar någon dag senare och det visar positivt. Alltså är hon med barn. 


Men hon håller det hemligt. Men sen måste hon berätta det. Hon berättar för hennes mamma och hon säger att hon ska göra abort. Dom besöker ungdoms mottagningen för att prata om abort. Men hon vill behålla barnet. Sen bråkar hon med hennes mamma och med Louise. Arvid får inte reda på det långt efter hennes mamma och Louise. Han blir arg över att hon ska behålla barnet och dom gör slut. Jessica fortsätter kämpa.


Jag tyckte att boken var super bra då jag läste ut den på endast två dagar. Den speglar en tonårs mammas liv under graviditeten. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar