torsdag 12 januari 2012

Night world att lura döden


  Night world Att lura döden av L.J. Smith (Kanske en liten varning för den som inte har läst boken....)
Vad gör man när man är sexton år och får veta att man har cancer i bukspotskörteln och kanske bara har några veckor kvar att leva?
Vad gör man när ens bästa kompis inte är en människa utan en vampyr?
Och vilket val gör man om bästa kompisen kan rädda en??
 Poppy är sexton år och bor med sin mamma, tvillingbror Phillip och hennes styvpappa Cliff.Det är första dagen på sommarlovet och hon har fruktansvärda kramper i magen och dom kommer och går. Hennes mamma tar med henne till sjukhuset och doktorn undersöker henne. Dom berättar inte vad det är utan dom lägger in henne för att göra olika prover på henne. Hon får reda på att hon har cancer i bukspotskörteln och att den inte går att operera bort då den har spridit sig till andra organ. Hon ringer hennes bästa kompis James och ber honom att kolla upp allting om cancer i bukspotskörteln. På kvällen så kommer han till sjukhuset. Han berättar för henne att han är en vampyr och att han vet ett sätt att bota henne på. Genom att förvandla henne. Först tror Poppy att han är helt galen. Men när hon får se hans vampyr hörntänder så inser hon att det är sant. Hon låter honom att börja processen med förvandlingen. Men dom blir avbrutna av hennes mamma och bror. Phillip följer med James ut från sjukhuset. Phillip förbjuder James att besöka Poppy. Men när Poppy får åka hem från sjukhuset så kommer James hem till Poppy och ska fortsätta Poppys förvandling till vampyr. Men då ertappas dom av Phillip som tror att dom håller på med något annat. James och Phillip börjar bråka. Phillip säger att James bara spelar sina känslor för Poppy så att hon ska må bättre. Poppy blir arg och ledsen på James och hon vill inte se honom mer. James blir orolig för att hon inte fick tillräckligt med blod vid fortsättningen av processen. Poppy blir allt sämre.
Jag tyckte att boken var riktigt bra. Men det var verkligen Twilight varning på det hela. James försöker förvandla Poppy för att rädda henne men Phillip stoppar dom. Men jag tyckte att handlingen var bra. Det kommer hela tiden hinder i vägen för Poppy. Rekommenderas starkt. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar