söndag 8 januari 2012

Hur svårt kan de va?




 Hur svårt kan de va? av Anna Knutsson och Ann-Christine Magnusson 
Daniel, Edith och Juli har gått i samma klass i åtta år utan att lära känna varandra. Nu är det första dagen i nian och Björn, klassens tysta kille, dyker inte upp. Till en början är det ingen som tänker på det, inte förren Daniel gör en märklig upptäckt. En upptäckt som väver ihop Daniel, Edith och Julias tillvaro kring Björn. (från baksidan på boken)

Edith och Julia har umgåtts tillsammans i sommar när Julias kompisar Maja och Karin har varit på Koster. När skolan börjar och dom kommer tillbaka är det inte samma känsla i kompis gänget som det var innan sommaren. Daniel är bara trött och sliten efter sommarlovet. Han upptäcker att björn inte sitter på sin plats på uppropet. Dom får veta att han är i Florida och hälsar på släktingar.

Men när Daniel är på väg hem från en kompis så går han förbi BUP och där ser han björn. Han berättar det för Julia och dom börjar tro att deras lärare Ulla har ljugit för dom. Dom spinner vidare för att få reda på sanningen om Björn. Men det är inte riktigt som dom tror.

Jag tyckte att boken var bra och väldigt lättläst. En intressant handling från tre olika perspektiv. Man får även läsa några sidor som är om Björn. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar