måndag 12 december 2011

Fatta eld


 Fatta eld av Suzanne Collins

Katniss och Peeta har återvänt hem från hungerspelen och ska nu iväg på segerturne genom hela panem. Dom ska även bli handledare åt dom som ska vara med i årets hungerspel. Men det är inte vilket hungerspel som helst. Det är det 75:te hungerspelen och då har president Snow och spelledarna bestämt något extra som ska hända när det gäller spelen. När President Snow avslöjar vad som gäller i år så blir Katniss helt förbluffad. Alla gamla segrare från hungerspelen ska vara med och tävla, vilket innebär att Peeta och Katniss ska tillbaka till en ny arena. Haymitch ska också vara med vid slåttern i distrikt 12. Men när Haymitch blir vald så ställer Peeta upp som frivillig. Dom åker tillbaka till huvudstaden som förra gången och dom får träffa dom andra spelarna.

Läs inte här nere om du inte har läst boken. 

När dom kommer till Arenan så är det inte den terrängen som Katniss hoppades på. Vatten och längst bort finns det en djungel. I mitten av arenan står ymninghetstornet. Runt om det är det sanddyner som sticker ut precis som ett hjul. När Karniss, Peeta, Finnick och Mags begersig ut i djungeln så stöter dom på en massa problem. Men sen inser dom att hela arenan är som en klocka. Att mellan varje sanddyns sektion så händer det något varje klockslag. Men allt flyttar sig precis som en klocka.

Jag tyckte att boken var jättebra. Men jag tyckte att slutet inte var det bästa. Men jag längtar tills jag kan läsa Revolt. Rekommenderar hela Hungerspelen serien starkt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar