onsdag 30 november 2011

Hungerspelen

  Av Suzanne Collins  VARNING FÖR DEN SOM INTE HAR LÄST BOKEN.


Katniss Everdeen bor i sömmen i distrikt 12 i Panem. Hon bor med sin mamma och syster Primrose i sömmen. Hon jagar med sin kompis Gale utanför distriktets stängsel. Dom jagar byten som dom sedan säljer på Hällen för att få ihop pengar till mat. En dag är dom ute och jagar för att dom ska ha mat tills efter att slåttern har varit. Men det blir inte som dom har tänkt sig. Katniss syster blir uppropad på slåttern för att hon ska delta i hungerspelen. Men då anmäler sig Katniss sig frivilligt. Peeta Mellark son till bagaren. Dom åker till huvudstaden. Där får dom bo i ett hus speciellt för deltagarna. Dom får personliga stylister som fixar håret och en personlig kläddesigner. På invigningen av hungerspelen så får dom åka runt i häst och vagn. Deras kläder är de som står i centrumet. Alla pratar om Katniss och Peeta. På intervjun med ``programledaren´´ för hungerspelen så får Peeta frågan om han har någon flickvän eftersom att han är en sån ung stilig man. Han svarar nej och då frågar ``programledaren´´ om han är kär i en tjej och då svarar han ja. Då säger ``programledaren´´ att han ska ta och vinna hungerspelen och åka hem till henne. Men då svara Peeta att det går inte riktigt eftersom att hon åkte med honom hit. Katniss blir alldeles förvånad när hon får höra det. 


Dom får visa upp sig för spelledarna och dom får poäng från dom. Katniss får en 11:a. Hon är helt förbluffad. När dom ska ut på arenan så måste dom stå och vänta på att gonggongen går annars får dom benen bort sprängda av minorna som är i backen runt där dom står. Gonggongen ljuder och hon tar sikte på en ryggsäck men hon hade velat ha bågen och pilarna. Hon skyndar sig så långt ifrån alla som det bara går. Efter ett tag så inser hon att hon behöver vatten. Hon letar efter vatten men hittar inget. Allt hon gör nu är att överleva. Dom 24 deltagarna blir färre och färre. Reglerna ändras så att om det är två från samma distrikt kvar så är dom vinnare. Katniss vet inte hur det är med Peeta. Hon får veta att han har blivit skada av Cato. Hon inser att hon måste hitta honom.


Efter sida 105, 106 var jag helt fast.Jag blev helt beroende. Den kan lätt jämföra sig med Twilight och det är inte många böcker som kan. Rekommenderar boken starkt. Längtar efter att få sätta tänderna i del två och tre.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar