fredag 30 december 2011

Beastly ett odjur


 Beastly ett odjur av Alex Flinn













Vi vet vad skönheten tyckte om att vara fånge hos odjuret. Det här är Odjurets berättelse från dagens New York.


Att leva ett liv där utseende och pengar bara spelar in är det lätt att passa in om man har ett perfekt utseende och en pappa som ger allt en vill ha. Ett sånt liv lever Kyle Kingsbury. Han har allt. Han är också utvald till sista omröstningen av vem som ska bli prins och prinsessa. Han går till balen med skolans snyggaste tjej Sloane Hagen. Men han har även bjudit med Kendra för att förnedra henne vid ingången till balen. Men det han inte vet är att Kendra är en häxa. När han har förnedrat henne vilket hon inte bryr sig om så säger hon Du ska få se. När han sen kommer hem på kvällen så sitter Kendra i hans rum. Hon förvandlar honom till ett odjur precis som han är på insidan. Han får två år på sig att hitta någon som älskar honom för insidan och inte för utsidan. 


När hans pappa får se hur han ser ut så tror han inte på att det var en häxa som gjorde det. Så han tar med sig Kyle till en massa doktorer och dom säger att dom inte kan göra något . Hans pappa mutar den sista doktorn med en stor summa pengar för att han ionte vill ha en son till odjur när han är en tv-kändis. När doktorn inte kan gör något så får Kyle flytta till Brooklyn. Han tror att hans pappa ska flytta med honom, men han lämnar honom med deras hushållerska Magda. Han begär av sin pappa att han ska få en privatlärare. Hans pappa skickar Will. Will är en  blind privatlärare. Kyle är mycket skeptisk i början men dom kommer ganska bra överrens. Will lär Kyle att handskas med rosor, som sedan blir Kyles nya passion. Han bygger ett växthus till rosorna så att dom kan leva året om. 


Men en natt så är det någon som bryter sig in i växthuset. Kyle är snabbt inne i växthuset och får tag på personen som har brutit sig in. Han erbjuder Kyle sina droger bara han släpper honom. Men han vill inte ha några droger. Då erbjuder han Kyle att han kan få sin dotter Lindy. Kyle bestämmer sig för att han ska ta emot Lindy och dom kommer en vecka senare. 


Jag tyckte att boken var hur bra som helst. När jag läste den så gick det verkligen inte att sluta. Jag blev beroende. I början var det en typisk bok där bara utseendet och pengar spelade roll. Men sen när Kyle blev odjur så förändrades hans syn på livet. Jag hade faktiskt ganska låga förväntningar i början. Men den var så mycket bättre än vad jag trodde. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar