torsdag 11 augusti 2011

Cirkeln

  Cirkeln av Mats Starndberg


Boken är del ett i en triologi.


Den här boken handlar om Linnéa, Minoo, Vanessa, Anna-Karin, Ida, Elias och Rebecka.


Elias har ett möte med rektorn på skolan och efter att mötet är slut så börjar han att gå men då hör han steg efter sig så han går upp på andra våningen och han är fortfarande förföljd, men han ser inte den som följer efter honom. Han fortsätter upp till toaletterna som nästan aldrig används. Han börjar höra röster i sitt huvud. Den säger att han ska få det bättre  om han lämnar sitt liv. Så han krossar spegeln och låser in sig på en av toaletterna. Han skär på ett helt annat sätt än han någonsin har gjort förut. Djupt och målmedvetet. Han hör rösten i huvudet som säger: Snart är det över, Elias. Bara lite till. Sen är det över. Det blir bättre så här. Du har lidit så mycket.
Blodet pumpar ur hans arm. Han ser det hända men ingenting känns och nu dansar det svarta prickar framför ögonen. De dansar och vidgas och växer samman tills hela världen blir alldeles svart. Det sista ljud han hör är steg ute i korridoren. Den som är där ute försöker inte smyga längre. Det finns ingen anledning nu. Elias försöker hålla fast vid Linnéa.  Elias beskrivning av vad som hände.


Alla tjejerna vaknar på morgonen och känner att det luktar brandrök men sen så inser dom att det är deras hår som luktar. Alla drömmer konstiga drömmar. När det blir fullmåne så har inte månen den vanliga färgen. Den är röd. 


Alla tjejerna vaknar och dom förs av någon slags kraft till den gamla folkets park som finns i Engelsfors. Alla har olika personligheter och den ena tycker inte om den andra och så vidare. Det är även en gubbe där som säger att han ska vägleda dom för att profetsian har sagt det. Men det stämmer inte riktigt för att profetsian säger att det är en Utvald men dom är sex stycken.


Efter Elias död så blir Rebecka kallad till rektorn. Hennes kille väntar vid utgången. Men Rebecka går från rektorns rum. Hon börjar höra en röst i huvudet som villa tt hon ska gå upp till vindsdörren och gå upp på taket. Hon vill inte. Men kraften är så stark. Men hon hoppar.


Men sen får dom reda på att Elias och Rebecka inte gjorde självmord utan att det var någon annan som tvingade dem att göra det.


Jag tyckte att boken var bra. Riktigt spännande. Men den var på lite mer än 500 sidor men det tyckte jag inte spelade någon roll. Rekommenderar den starkt. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar