måndag 1 augusti 2011

Blodets röst

  Blodets röst av Magnus Nordin

Boken handlar om flera olika personer. Men boken handlar mest om Daniel, Kim, Kira, Roag, Goed, Morag,  Ellen och Alea. Daniel och Ellen är helt vanliga människor. Medans Kira, Roag, Goed och Morag är Lykantroper - Varulvar. Både Alea och Kim är en blandning mellan människa och varulv alltså en så kallad skuggvandrare.

Daniel och Kira var förälskade i varandra men dom var det i smyg eftersom att Kira inte fick bli kär i en människa. En dag stack Kira och hon kom inte tillbaka. Daniel sticker från Gotland. Han träffar en tjej i Stockholm som heter Alma. Dom flyttar tillsammans. En morgon så får Daniel ett samtal från hans pappas kompis om att hans pappa hade dött. Han åker till Gotland för att säga hej då till sin döda pappa. Han tänkte åka tillbaka till Stockholm men han stannade kvar.

Kim blir flyttad till polisen på Gotland. Polisen får ett fall om att en fritidsfiskare har fått upp ett hund skelett i nätet. Det är ett ovanligt stort skelett. Skelettet gjorde att Kim började nysta i gamla fall med ovanligt stora varg-hundar. Tills slut vet hon vad det handlar om. Men hin berättar det inte för någon polis.

En dag kommer Kira tillbaka till Daniel för att lämna över deras dotter till honom eftersom att hon inte får behålla henne för sin sort. Sen vänds hela världen upp och ner för alla.

Hennes tankar gick alltid till Alea. Till Daniel.
Sången som hennes mor brukade sjunga för henne.
Blodets röst tystnar aldrig.
De skulle alltid finnas hos henne.
Kira av Wex ätt.
Trots allt var det bara ett namn.

Jag tyckte att boken var jättebra. Men det tråkiga var att när jag kom till sista sidan på boken så har biblioteket satt en lapp med att det var del två av en. Tänkte aldrig på att det kunde vara del två av en serie.
Men den gick bra att läsa ändå.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar