tisdag 6 mars 2012

Uppgift i skolan

Jag undrar om det är någon som har boktips på en tonårsbok med mycket kärlek och känslor kring det. Ska skriva en recension om en kärleksbok och kommer inte på någon. Alla förslag är välkommna!!!

9 kommentarer:

  1. "Hur kär får man bli?" av Katarina von Bredow

    SvaraRadera
  2. Välkommen hem av Johanna Lindbäck, Flyga högt av Katarina von Bredow eller nån annan av hennes böcker!

    SvaraRadera
  3. Boken : Det är så logiskt alla fattar utom du.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den har jag redan läst och den var jättebra:)!

      Radera
  4. Den första boken jag kom att tänka på är Michelle Magorian "En liten kärlekssång". Handlar om 17 åriga Rose, hon kommer en gammal kärleks historia på spåren, blir kär och uppfyller sin önskan att bli författare. Den e jätte bra.

    SvaraRadera
  5. Den första boken jag kom att tänka på är Michelle Magorian "En liten kärlekssång". Den handlar om Rose som är 17 år och måste åka ut på den engelska landsbyggden under kriget 1943 med sin syster. Där kommer hon en gammal kärlekshistoria på spåren, blir kär och uppfyller sin önskan att bli författare. Den är riktigt bra.

    SvaraRadera
  6. Har du hittat någon bok ännu? Jag vet tyvärr ingen själv sådär, men tänkte att jag kan kolla med min lillsyrra om du fortfarande behöver tips. Hon brukar läsa böcker där känslorna svallar :)

    SvaraRadera
  7. Har ni något tips på lite kortare kärleksböcker? Ska vara klar den 27 med läsningen.

    SvaraRadera
  8. Synd att jag inte kollade tidigare för jag vet två böcker som är korta och båda handlar om kärlek. Jag kommer dok inte ihåg någon av böckernas författare men de går ju att letas upp ändå. "Du, jag och Sam" är en underbar ungdoms bok med det klassiska komplicerade livet som bara finns i högstadiet. Jag läste den första gången när jag gick sjuan, älskade den redan då, och för några år sedan fick jag den av min mormor som hittat den på loppis. Helt underbart bra bok! Den andra är "Tillbaka till Pompeji" (jag tror det stavas så) och är den fristående första delen i en serie. Väldigt bra ungdoms bok den också med lagom mycket kärlek och äventyr samman flätat.

    SvaraRadera